Lite smått och gott från året 2016

Måndagträffen den 2 maj som var den sista för vinter-vår- träffarna 2016 blev en härlig vårfest dit omkring 110 personer kommit med och fick uppleva en skön eftermiddag tillsammans.
Denna inleddes med en välsmakande lunch som bestod av kycklingfilé med majs-sås, rotfruktgratäng, grönsaker, dricka och bröd vilket blev mycket uppskattat.
För dagens underhållning i två avdelningar svarade gitarrtrubaduren Henrik Strömberg som framförde ett skickligt, fint och välklingande sång o musikprogram där låtar från bland annat Sven-Ingvars, Lasse Berghagen, Lotta Engberg med flera fanns med.
Det blev också tillfälle till allsång med bland annat den kända låten ”34:an ”.
Kaffe med en god kaka mellan framträdandena fanns som vanligt med i programmet då alla passade på att ta vara på tiden med lite ”överbordsnack” och uppleva den erkänt goda ”Österängsandan”
Under varma applåder framfördes tack till Henrik för ett fint sång o musikprogram och som ett extra tack överlämnades en chokladkartong.
En av de trogna ”måndagsträffarna”, Barbro Andersson, framförde även ett varmt tack till arrangörerna för måndagsträffen för allt arbete de utför till allas trevnad i bygden. Dragning av ett stort gratislotteri med omkring 60 vinster fick så avsluta dagens fest.
Arrangörerna önskar så alla en riktigt skön vår och sommar och hälsar alla välkomna igen till hösten om det blir som de tänkt.Måndagsträffen den 18 april som var den sista vårvinterträffen 2016 innan den stora vårfesten den 2 maj som blir lite extra festlig med lunch, fika, stort lotteri och underhållning av Henrik Strömberg.
För dagens underhållning svarade Lennart Friman och Conny Jonsson från Strö som till dragspel, gitarr och bakgrundsmusik med bland annat trummor framförde ett uppskattat sång och musikprogram där det fanns låtar av Sven-Ingvars, ”rosen” av Arne Qvick och ”när det våras ibland bergen” då även publiken fick tillfälle att sjunga med.
Sång o musikprogrammet framfördes i två avdelningar med en rejäl stund av gemenskap med god fika.
Dagens värd, Arne Johansson framförde ett varmt tack till Lennart och Conny och överlämnade var sin chokladask som ett extra tack, allt under varma applåder från publiken.
Dagens träff avslutades med dragning av lotteri.
På måndagsträffen den 4 april möttes de som kom till träffen av två rutinerade ”korvgubbar” som med ett leende bjöd på korv med bröd och dricka vilket blev uppskattat och lät sig väl smaka av de omkring etthundra personer som även denna gång kommit med.
Dessa herrar var Eimer Johansson från Skövde som tidigare varit konsulent på Scan i Skara och den kände Erik Andersson Mariestad (92) som tidigare hade gatuköket på nya torget Mariestad under många år.
För dagens underhållning i två avdelningar svarade Birgitta Sörensson från Kättilstorp Falköping som till egen proffsig inspelad playbackmusik framförde ett vackert sång och musikprogram av högsta klass där även publiken fick tillfälle att sjunga med ur ett förtryckt sångprogram. Nämnas kan bland många andra ”flickan i Havanna” – ”gröna små äpplen” – ”drömmen om Elin”. Låtar av Sven-Ingvars, Elvis och Lasse Berghagen fanns också med.
Två önskesånger från publiken var ”pärleporten” och ”där rosor aldrig dör”.
En stund med kaffe, hembakad god kaka mellan sångframträdandena fanns också med i programmet.
Dagens värd, Evert Svensson framförde till sist ett varmt tack för fin sång och musik och överlämnade som extra tack en chokladkartong och en CD-skiva med Gråsparvarna.
Nästa träff den 18 april kommer Lennart Friman och Conny Jonsson att underhålla med sång, musik o glada historier.Måndag 21 mars var det åter dags för den ”omåttligt populära måndagsträffen”
som Götene Tidning kallade denna träff när de för två veckor sedan kom på besök, fotade och skrev en artikel i sin tidning.
Ja, även denna gång kom det drygt 100 personer som fick lyssna till Viola Lugn från Mästers blommor som visade hur man kan göra fina blomsterarrangemang, buketter med mera och gav många värdefulla tips. Viola bjöd dessutom på många roliga kommentarer under tiden hon arbetade med blommorna och fick naturligtvis många applåder.
Eftersom det var påsklov i skolan hade hon med sig två barnbarn som assisterade henne. Därefter blev det som vanlig kaffe och dagen till ära bjöds det på
god smörgåstårta samt en god kaka.
Arne Johansson som var dagens värd framförde ett varmt tack till Viola för ett
trevligt och värdefullt besök och överlämnade som extra tack en chokladask och barnbarnen fick var sitt påskägg.
Sedan var det dags för dragning av ett jättestort blomlotteri med flera fina vinster som de som hade tur fick med hem, nöjda o glada.
Nästa träff blir 4 april då Birgitta och Birgitta från Falköping vilka tidigare gästat
måndagsträffen och tillsammans framfört ett uppskattat musikprogram.

  


På måndagsträffen den 7 mars som var den tredje träffen för i år var det kusinerna Lena och Lili-Ann Johansson. Österäng, som svarade för ett mycket uppskattat sång o musikprogram till komp av Curt Sjöblom vid pianot. Trots att det var många som var ”insnöade” denna måndag då det under natten kommit omkring 15- 20 cm snö i bygden var det ändå ett 75-tal personer som vågade sig ut.
Temat var ”sånger vi minns” från skolan och söndagsskolan. Från ett fint förtryckt sångblad som fått namnet, Sjung….Minns……. fick alla som ville sjunga allsång . Denna började med ”tryggare kan ingen vara ” och ”jag älskar söndagsskolan”.
En familj Gonzales från Italien med fyra personer som gästade Lena och arbetat tillsammans under några år när hon var i Argentina medverkade med att berätta flera trevliga minnen om möte med Indianer. Efter en rejäl kaffepaus med hembakade frallor och god kaka samt som vanligt mycket vänskapssnack blev det ytterligare sång från skoltiden som började med ”sov du lilla vide ung” och ”mors lille Olle ” med flera kända låtar som avlutades med ”Din klara sol går åter upp.”
Under varma applåder, som även duggat tätt under eftermiddagen, framförde dagens värd, Evert Svensson ett varm tack till dagens gäster som fick var sitt målat porslinsägg som ett extra tack. Dragning av ett stort lotteri fick avsluta dagens samling där behållningen av lotteriet överlämnades till Lena som förmedlar den till ett barnhem i Argentina där hon varit missionär över tjugo år.
Nästa träff blir måndagen den 21 mars då Viola från Mäster blommor
kommer på besök och ger många goda råd hu man skall sköta sina växter. Ett stort blomlotteri blir det denna gång.


 


På måndagsträffen 22 februari var det Sune Norlin och Arne Nathansohn från Lidköping som var dagens gäster vilka tillsammans framförde ett trevligt program där mycket allsång fanns med vilket alltid är uppskattat och det märktes när omkring etthundra personer som kommit till träffen passade på att pröva sina röstresurser. Allsången inleddes med ett potpurri på Sven Ingvars-låtar och olika sånger från 50-70-talet till ett mycket skickligt gitarrkomp av Sune och Arne vilka båda är rutinerade musiker.
Sune sjöng en egen sång ”Ge världen fred”, tonsatt av Stefan Ericsson Lidköping och dessutom två låtar av Robert Broberg ”Maria Terese” och ”Båtlåt”.
Att publiken trivdes bekräftades av alla kraftiga applåder mellan låtarna. Sune berättade dessutom olika historier på dialekt som roade de som kommit med.
Mellan två avdelningar av sång och musik var det som det brukar en skön stund med fika och god gemenskap vid borden. Dagens värd, Arne Johansson framförde att varmt tack till duon och överlämnade ett extra tack med kaffe och Sverigelott.
Träffen avslutades med dragning av ett lotteri med fina vinster
Nästa träff blir den 7 mars då kusinerna Lena och Lili-Ann tillsammans med Curt Sjöblom vid pianot sjunger sånger vi minns från skolan och söndagsskolan.


Måndagsträffen den 7 februari som var den första träffen i år fick en lyckad start i Österängs Bygdegård dit 114 personer kommit med. Lennart Erlandsson och Bo Söderberg från Degerfors svarade för dagens underhållning vilket visade sig vara två rutinerade herran som till eget gitarrkomp och playbackmusik framförde ett uppskattat sång och musikprogram.
Nämnas kan bland annat ”ge oss år tillbaka”, ”Viggen” med flera kända låtar då publiken även fick tillfälle att sjunga med.
Programmet framfördes i två avdelningar med en stunds fikapaus emellan. Dagens värld, Evert Svensson, framförde till sist ett tack till dagens underhållare och överlämnade var sin chokladkartong, allt under tacksamma applåder från publiken.
Nästa måndagsträff blir den 22 februari då två kända skickliga underhållare. Sune Nordin och Arne Nathansohn från Lidköping sjunger och spelar till proffsigt gitarrkomp. Allsång vilket brukar vara uppskattat finns även med i deras program. Sune brukar dessutom ha soliga berättelser på värmländska
.