Lite smått och gott från året 2012

 

Avslutning med Lucia

Måndag 3 december som var höstens sista måndagsträff i Österängs bygdegård fick en toppenfin avslutning! Inte undra på det när träffen fick besök av Felicia Andersson som var Lucia som tillsammans med sin bror Erik från Lidköping och systrarna Amanda, Rebecka och Carolina Ros från Götene framförde ett mycket fint sång och musikprogram. Efter den traditionella inledningssången ” natten går tunga fjät ” till gitarrackompanjemang av Ingemar Ros tågade gruppen fram till scenen i bygdegården och bjöd på många vackra och kända julvisor samt låtar av nyare data vilket uppskattades av de som kommit med för att lyssna, allt blandat med många applåder.
Sedan var det dags för lussekaffe med lussekatt och pepparkaka vilket hörde hemma i detta sammanhang och lät sig väl smaka.
Därefter följde en avdelning med mycket sång och musikstycken av skilda slag till fiol av Amanda, Rebecka och Carolina , cello av Felicia och kontrabas av Erik, 9 år. Rebecka visade sig traktera flera instrument då hon på piano med stor skicklighet som avlutning på programmet spelade till Ingemar Andersson som framförde ” O helga natt” på trumpet.
Dagens värd. Egon Österberg framförde till sist ett varmt tack till de medverkande för ett program som berört allas hjärtan denna eftermiddag och en gåva överlämnades till var och en.
Ett tack och önskan om God Jul fick också alla ” måndagsträffare” som under året kommit med till denna vänskapsträff som börjar igen den 11 februari 2013.
Närmast blir det en stor julmarknad på lördag 8 dec. och den 15 december luciafest med medverkan av jättafjätskören.

Klicka här och se en film från Luciafirandet

 

Sånger i advent

Måndag 26 november var rubriken på dagens program sånger i advent med Lili-Ann Johansson och Curt Sjöblom.
Att dessa gäster vilka flera år tidigare varit dagens gäster i adventstid visade sig när 121 personer infunnit sej för att lyssna vilket hitintills var besöksrekord för höstens måndagsträffar.
När Lili-Ann med sin välklingande varma stämma till skönt anpassat pianoackompanjemang av Curt Sjöblom inledde sitt sångframträdande med sången ” När det lider mot jul” följd av ”julbocken” med flera sånger infann sej adventsstämningen omedelbart.
Allsång med många gamla kända julsånger såsom ”nu tändas tusen juleljus”, och ”när juldagsmorgon glimmar ” var mycket uppskattat vilket märktes när publiken stämde in i dessa odödliga sånger.
När Curt spelade ”tomtarnas vaktparad ” kunde man se att många hade svårt att hålla kroppen i styr utan att hänga med i detta kända och pampiga tomtemarsch .
En härlig fest blev det därefter med smörgåstårta och dricka samt kaffe en god kaka, allt blandat med vänskapligt överbordsnack.
Därefter blev det ytterligare sång och musik där bland andra ”himlen i min famn”, somna i ro, mitt barn” fanns med.
Som avslutnings sjöng Lili-Ann ”jul, jul, strålande jul ”. Att det under eftermiddagen blev många välförtjänta applåder mellan de olika sång och musikinslagen under efter middan behöver väl knappats nämnas.
Evert Svensson som var dagens värd framförde ett varmt tack till de medverkande för ett mycket fint program som berörde mångas hjärtan och överlämnade var sin chokladkartong som bevis på stor uppskattning.
Stig Olofsson förrättade därefter dragning av ett sk. Jullotteri tillsammans med Sigrid Ringblom, Harriet Svensson och Arne Johansson.
Nästa måndag 3 december blir det Lucia med sång och musik av systrarna Ros, Götene och Felicia och Erik Andersson, Lidköping.
Grön måndag

Måndag 19 november som i förannonsering fått rubriken grön måndag visade sig vara en mycket intressant, uppskattad och lärorik eftermiddag i Österängs bygdegård dit omkring hundra personer kommit.
Florist Viola Lugn från Mästers blommor i Götene som var dagens gäst visade med stor kunnighet hur man kunde göra många fina blomsterarrangemang vid olika tillfällen,
ofta anpassat till årstid, helger och så vidare. Eftersom det närmar sig advent och jul var det bland annat amaryllis, röda rosor, tulpaner, julstjärnor och assalea som Viola med stor yrkesskicklighet förvandlade till otroligt fina arrangemang vilket frambringade många välförtjänta applåder.
Många goda råd på hur man skall sköta blommarna så att de skulle må bra fanns också med. Exempel på detta var snittning av tulpaner och rosor m.m.
Efter det att Viola Lugn i två avdelningar med fika emellan gjort sina arrangemang för dagen framförde dagens värd Stig Olofsson ett varm tack för en mycket trevlig och lärorik eftermiddag och överlämnade en chokladkartong, skärbräda och smörknivar då han tyckte att blommor till henne kanske inte var så lämpligt, allt under kraftiga ovationer.
Som avlutning blev det utlottning av alla blommorna och Ulla Gustavsson och Inga-Lill Aksell på bilden nedan var några av det lyckliga vinnarna.
Nästa måndag 26 november blir det sånger i advent då Lili-Ann Johansson sjunger till pianoackompanjemang av Curt Sjöblom. Fika med något extra gott blir det denna gång och även ett stort ”jullotteri” ingår i dagens program.Sång och musik med Stig Sandberg

Måndag 12 november var det som vanligt måndagsträff i Österängs bygdegård. Att denna träff är mycket populär kan man snart se när parkeringen utanför bygdegården och övriga parkeringsplatser är fulla med bilar och bygdegården i det närmaste nästan är fullsatt en halv timma innan det är dags att börja, och ” överbordsnacket ” är i full gång.
För dagens sång och musikprogram svarade Stig Sandberg från Essunga som för första gången besökte Bygdegården i Österäng. Att han var en mycket rutinerad och skicklig sångare med mjuk och fyllig röst som gick hem hos publiken kunde man snart märka då han hade en bred repertoar som omfattade det mesta. I första avdelning av programmet fanns bland andra sången ”man skall leva för varandra”, ”vid en liten fiskehamn”, ”sträck ut din hand” av Lasse Berghagen, ”liljor” av Alf Robertsson med flera. Mellan låtarna som blandats med många applåder berättade Stig en del minnen om vad han mött under åren.
Efter en rejäl paus med kaffe och gott bröd blev det dags för avdelning två i sångprogrammet som inleddes med allsång där ”en sjöman älskar havets våg”, ”en gång jag seglar i hamn” och ”kostervalsen” fanns med. Han berättade därefter om Dan Andersson och sjöng några av hans sånger bland annat ”jag skall gå genom tysta skyar” och ”tiggarn från Luossa.
Avslutningsvis blev det även några kristna sånger där ”han är min sång och min glädje” och ”när du går över floden” av Pelle Karlsson fanns med. Dagens värd, Arne Johansson framförde till sist ett varmt tack för ett mycket fint och omtyckt sång och musikprogram. Som brukligt är fick dagens gäst en burk honung med sej hem som ett extra tack. Nästa måndag 19 november kallas programmet ”grön måndag” med besök av Viola Lugn från växtvaruhuset i Götene. Ett stort blomlotteri finns också med.
Text och foto: Birgitta Österberg – Stig OlofssonKänt och okänt med Peder Sveder

När måndagsträffen den 5 november hade sin åttonde träff för hösten var det Peder Sveder från Tidaholm som svarade för dagens underhållning.
Att Peder som gästade träffen förra året gjort ett uppskattat besök i bygdegården visade sig snart när över 100 förväntansfulla personer infunnit sej för att lyssna.
Något försenad gjorde han entré och bad om ursäkt då han skämtsamt talade om att han tagit fel på Österäng och Jönköping, vilket alla hade förståelse för. Med egen förinspelad musik som han själv producerat och med gitarr på magen var det sedan full fart.
Han inledde med Sven-Ingvars – ”min gitarr” följd av många både kända och okända låtar. En god vän till Peder som heter Evert hade försett honom men en hel del sånger som framfördes med fin känsla och skicklighet där bland annat ”jag går på stigen” fanns med.
En sång som gick hem, som man brukar säja, var ”jag plockar en maskros för att ge till en vän” vilken innehöll många tänkvärda ord om hur man med en enkel blomma kan sprida glädje och värme omkring sej. Peder som inte saknade talets gåva blandade även in en och annan historia mellan låtarna.
Efter två framträdanden med avbrott för fika framförde dagens värd, Stig Olofsson under kraftiga applåder, vilka även duggat tätt under programmet, ett varmt tack till Peder och överlämnade en skärbräda, smörknivar och ett paket kaffe som bevis för ett uppskattat program.
Som avslutning blev det dragning på ett stort lotteri till ett värde av 1.500 kronor och många glada besökare fick ta med sig vinster hem.
Gunilla och Stig Olofsson som handhar träffens lotteri kan du se på fotot nedan tillsammans med alla varor Nästa måndag 12 november kommer Stig Sandberg som är en känd sångare med bred repertoar att vara dagens gäst. Nämnas kan ett Stig spelat in flera Cd-skivor.


Wivans svänggäng !

Måndagsträffen 29 oktober kom fem damer som kallar sig Wivans svänggäng på besök och svarade för dagens underhållning vilket var första gången de spelade tillsammans i Österängs bygdegård.
Gruppens konferencier var Gun-Britt Sandberg, Hon presenterade gruppen som fem pensionerade damer från Mariestad vilka tillsammans spelade dragspel där även durspel ingick.
På fotot nedan kan vi från vänster presentera Else-Britt Andersson, Marianne Birgersson, Lilly Blom, Gun-Britt Sandberg och Wivan Andersson vilka alla skickligt trakterade dragspel och framförde ett mycket uppskattat musikprogram där även durspel fanns med. Gruppen inledde med ”västersjövalsen” följd av ”Gunnar Vägman” av Dan Anderrson där Marianne sjöng solo. Därefter fanns bland andra låtar ”snurran”, ”blå visan” och ”Ålefeskarns vals” och tillsammans med durspel ”LyckoZedins polka”. Applåderna lät inte vänta på sej utan duggade tätt. En rejäl kaffepaus med gott bröd blev det som vanligt och vänskapligt ”överbordsnack” infann sig ganska snart tills det blev dags för avdelning två i programmet ytterligare en dryg halvtimma. Denna gång inledde damerna med ”Johan på Snippen”, ”Linnea” ”ett gammalt dragspel” med flera.
Som avslutning blev det ”kväsarvalsen” och tangon ”skråen” då även durspelen fanns med. Då publiken med ytterligare rungande ovationer uttryckte sin uppskattning blev det ett extranummer med ”Spiskroksvalsen” som fick avsluta det hela.
Dagens värd, Stig Olofsson, framförde till sist ett varmt tack till gruppen för en härlig musikeftermiddag fylld med spelglädje. Var sin flaska med flytande honung blev även denna gång en liten extra present till de som underhöll.
Nästa måndag 5 november kommer på mångas begäran trubaduren Peder Sveder, Tidaholm, åter till måndagsträffen att underhålla med sång o musik och många historier. Ett stort lotteri med Gunilla och Stig finns också med denna gång.


Goa Gubbar från Skaraborg


Måndagsträffen 22 oktober blev ett program som påminde om det mycket omtyckta Tv-programmet ”minns du sången” som sändes för några år sedan.
Under ledning av Bernt Holmberg med sin fru Lisbeth på piano, Kenneth Pettersson på mandolin och Per-Inge Jorstig på el.bas blev det en eftermiddag fylld av sångarglädje med gamla och nya läsarsången där alla som önskade fick sjunga med ur de allsångsblad som delats ut. I gruppen fanns också en man som heter Hans Jadenfeldt vilket med sin baritonröst sjöng solo flera gånger.
När han sjöng ”det urgamla korset” kunde man se att denna kända och gripande sång berörde mångas hjärtan och frambringade tårar i ögonvrån. Vidare fick åhörarna lyssna till duettsång av Per-Inge och Bernt som bland annat sjöng Lasse Berghagens vackra sång ”När sorgen känns tung i mitt sinne” Kören framförde dessutom ”Guldgrävarsången”, ”Pärleporetn”, ”Han finns bakom molnen ändå” med flera sånger. Sångprogrammet som var i två avdelningar avslutades med den kända sången ”Han är min sång och min glädje" av Peller Karlsson där Hans sjöng solo i versarna.
Att det var ett uppskattat program märkes på alla applåder som spontant kom mellan de olika sångerna . Egon Österberg, som var dagens värd, framförde till sist ett varmt tack till de ”Goa gubbarna från Skaraborg ” och Lisbeth för en fin eftermiddag. Gubbarna fick därefter var sin honungsburk och Lisbeth en hemvävd Handduk, allt under ytterligare ovationer.
Arne Johansson, Gunilla o Stig Olofsson förrättade därefter dragning av dagens lotteri med mängder v fina vinster och av fotot nedan kan men se hur glad man blir.
Nästa vecka 29 oktober kommer Wivans svänggäng från Mariestad att underhålla.
med sång till 5 x dragspel.


 

Thomas Landahl underhöll

Måndagsträffen 15 oktober då Österängs bygdegård var fylld med över etthundra förväntansfulla gäster fick denna gång besök av trubaduren Thomas Landahl från Skara.
Med mycket stor skicklighet trakterade han sin gitarr.
I Thomas repertoar fanns det visor av bland andra Mats Ljung, Elvis och Evert Taube. För att nämna några låtar så fick åhörarna lyssna till ”Hällregn” ”Ellinor dansar", ”En får va gla att en ä som en ä” ”Den första gång jag såg dej”, ”mellan hägg och syren” med flera.
Att det blev många välförtjänta applåder bör väl också nämnas.
Mellan sångerna berättade Thomas en del om sitt liv som han kallade ”hushållsnära tjänster” där det fanns inslag av både lyckade och misslyckade händelser vilket frambringade många skratt.
Efter det att trubaduren under två framförande, med avbrott för kaffepaus, tog dagens värd, Åke Krantz tillfället att framföra ett varmt tack till Thomas följt av ytterligare ovationer och överlämnade en burk honung som kan vara ett bra ”bi - drag i förkylningstider.
På måndag 22 oktober kommer Wivans svänggäng att underhålla
med sång och musik av fem damer med var sitt dragspel.


Minnenas melodier


Måndagsträffen 8 oktober gästades av Birgitta Sörensson och Birgitta Oscarsson från Falköping som underhöll med sång och musik som de själva kallade ”minnenas melodier”.
Det var första gången de gästade Österängs bygdegård och det blev ett mycket uppskattat program med stor och bred repertoar sam blandades med många rungande applåder. Nämnas kan bland andra ”Flickan från Havanna”, ”Rosa på bal”, ”Medley med Elvis” för att nämna några låtar.
Efter en stunds paus där det som vanligt serverades kaffe med gott bröd och härligt ”överbordsnack” fortsatte underhållningen då åhörarna fick lyssna till ”Du är min man”, ”Man skall leva för varandra”, Drömmen om Elin” med många flera kända låtar då publiken uppmanades att sjunga med i de sånger som framfördes.
Evert Svensson, som var dagens värd, framförde till sist ett varmt tack till Birgittorna och hälsade dem välkomna åter samt överlämnade var sin dekorerad stor tändsticksask som kan vara bra när ”Ljusen skall tändas därhemma” i höstmörkret.
Nästa måndag den 15 oktober kommer den kände trubaduren Thomas Landahl med sång och musik från Mats Ljung – Elvis.

Text och foto: Birgitta Österberg och Inger Johansson den 8 oktober 2012


Berättelser från "den gamla goda tiden"

Måndagsträffen 1 oktober som var den tredje av höstens vänskapsträffar gästades av Irma Blad och och Gunilla Sahlström som tillsammans med sex PRO-sångare sjöng till klarinettmusik av Lars-Johan Hällén vilket blev mycket uppskattat.
Det var ett annorlunda program med korta visor såsom ”hül i vägga” ”Idas äldrevisa” med flera vilka blandades med lätt och roende skildring.
Efter kaffepaus var det dags för Irma och Gunilla som berättade hur det var på den ”gamla goda tiden” som man brukar säga. Publiken fick bland annat höra hur det var när Irma, uppväxt i Blomberg, haft det på 40-taler och många kända igen sej när hon berätta då det visade sig att de flesta var födda på landet.
Några exempel var när man eldade i järnspisen och det gick åt mycket ved för att hålla värmen i de ofta otäta kåkarna. Utedasset med gamla tidningar som fungerade som toalettpapper fanns också med Irmas resumé.
Barnen skolgång med ofta lång väg till skolan med en ryggsäck med hembakat bröd och choklad eller mjölk som man sedan fick sitta och äta där man hängt av sig kläderna när man kom, även om dofterna inta alltid var så behagliga.
Gunilla, som varit lärare här i i bygden, bland annat i Hällekis, var född i Landskrona hade dock haft det lite drägligare när hon växte upp. Badkaret i husets källare mindes hon dock när alla i huset turades om att bada. Hennes mamma och pappa badade sist och emellan dem tappades inte vattnet ur.
Gunilla och hennes familj flyttade till Lidköping där hennes far blev chef för dåvarande DEFA.
För sång, musik och kåseri framförde till sist Arne Johansson som var dagens värd,
ett varm tack till dagens underhållare som fick var sin flaska med flytande honung
och en kraftig välförtjänt applåd för dagens program.
Nästa måndag 8 oktober blir det ett program som kallas ”minnenas melodier” med Birgitta och Birgitta.
Insänt av Egon Österberg d 1 okt 2012


Full fräs med Stig-Arne

Måndagsträffen 24 september där det i programbroschyren stod full fräs med Stig-Arne som utlovat ett överraskningsprogram.
Vilka dessa herrar var visade sig snart när Stig Olofsson Skövde, och Arne Johansson Österäng, vilka båda är välkända på dessa träffar tog hand om rodret.
Inledningsvis bjöd bröderna Thunborg på dragspelsmusik varefter de överraskade Arne Johansson med att sjunga sången ”hälften så kär” .
Därefter blev det tipspromenad runt bygdegården där alla också fick var sin grillad korv med bröd och dricka som Eimer Johansson tillsammans med fru och svägerska fixat.
Vid dragning av tipspromenaden visade sig att det var en enda som svarat rätt på alla 12 frågorna och det var Vieno Mårtensson från Mariestad som fick en fin kudde som pris.
Blommor, choklad och kaffe lottades sedan ut bland alla som gått promenaden. En hemlig låda där alla fick gissa på innehållet fanns också med och den lycklige vinnaren var Roland Andersson, Hällekis.
Kaffe med en god kaka serverades varefter det blev dragning på ett stort lotteri som varvades med allsång där försångare var Siv, Doris och Arne till dragspelsmusik. Nämnas kan bland andra ” tio tusen röda rosor”, ”mosippan” ”västkustens vals” och ”jag vill ha en egen måne”.
Stig framförde till sist ett tack till alla som medverkat.
Nästa måndag kommer Irma och Gunilla att berätta och sjunga tillsammans
med PRO-sångare från Källby.

Text och foto: Birgitta Österberg och Stig Olofsson den 24 september 2012


Höststart med musik

Måndagsträffen 17 september som var den första av höstens samlingar blev en riktig ”fullträff” då Österängs bygdegård var fylld med drygt hundra förväntansfulla personer.
Stämningen var redan på topp när dagens värd, Evert Svensson, hälsade alla välkomna till höstens första vänskapsträff och speciellt dagens gäster LIRA som ”äro musikanter allt ifrån Skaraborg” som man brukar sjunga.
Leif på trummor, Ingvar på piano, Rolf på saxofon och klarinett och Arne på elbas lockade som vanligt under Rolf Ekholms ledning fram sköna toner ifrån sina instrument. Inledningsvis spelades Årnäsmarschen, specialkomponerad för hemvändardagen i Årnäs den 11 augusti.
Flera nostalgiska låtar följde såsom ”min soldat”, ”gula paviljongen” med flera.
Några Cool Candyslåtar från den tid då Arne Nathansohn fanns med i denna kända musikgrupp fanns också med. Nämnas kan ”silvermåne över bergen” och ”Hucklebuck” och därefter några gamla jazzlåtar ”Take the A-train” och “Wild cat blues”. Med andra ord en bred och stor repertoar som blandades men många välförtjänta ovationer.
Som vanligt serverades det kaffe och gemenskap vid borden med mycket ”överbordsnack”. Evert Svensson framförde ett varmt tack till dagens underhållare och överlämnade var sin honungsburk (utan ”bismak”) Dragning på ett stort lotteri med stora fina vinster som Gunilla och Stig Olofsson ordnat fick avsluta dagens samling.
Nästkommande måndag 24 september blir det full fräs med hemliga gäster som kallar sig StigArne? vilka utlovat ett överraskningsprogram där man kan förvänta sig det mesta. Ingen behöver dock känna sig ängslig för att komma med. Ett stort lotteri blir det även denna gång.Foto: Stig Olofsson den 17 sept 2012


Festlig vårfest på Flämslätt


Måndagsträffen hade sin avlutning på vinter - vårens träffar den 7 maj på Flämslätt stiftgård.
Det blev en riktig festdag med uppskattad dragspelsmusik av bröderna Nils och Arne Thunborg som även tillsammans med Siv Johansson från Skövde och Arne Johansson, Österäng ledde allsången som började med kostervalsen följd av många kända visor.
En härlig lunch serverades med salladsbord - härlig slottsstek och dricka vilket lät sig väl smaka.
Därefter blev det tipspromenad där många lyckades pricka in tolv rätt.
Första vinsten gick till Astrid Pettersson, Äskekärr som även klarade utslagsfrågan bäst med att gissa 167 knappnålar som låg i en glasburk mot 172.
Alla som kom med fick en lott som kvitto på betalningen som det sedan blev dragning på. Det blev många lotter - blommor och chokladkartonger som delades ut. Dragningen förrättades av Stig Olofsson och Arne Johansson som även var dagens värdar. Gunilla Olofsson var den som fick äran att dela ut vinsterna till många glada vinnare.
Åke Krantz begärde sedan ordet och tackade alla de som ordnar med att måndagsträffarna i Österängs bygdegård var så uppskattade och välbesökta då drygt 100 personer i snitt kommit med varje måndag på träffarna Med sången "glöm inte bort dina vänner" avslutades sedan festen.
Nu blir det sommaruppehåll fram till i september då vi hoppas att kunna fortsätta igen.
Ha nu en riktigt god o skön vår och sommar önskar " De som har hann om ett ".


Insänt av Egon Österberg d 7 maj 2012


 

PÅSKFEST I BYGDEGÅRDEN

Måndagsträffen den 2 april, som var den nionde under året, blev en riktig festeftermiddag dit omkring 120 personer kommit.
Träffen inleddes med att det serverades härlig smörgåstårta som man kan kalla " Ingers Special" med dricka vilken lät sig väl smaka.
Roland Lostberg som var dagens gäst svarade för underhållningen med sång o musik till eget dragspelackompanjemang där många såväl nya som mera kända musikstycken fanns med. Han sjöng även sånger som han själv skrivit och många välförtjäna applåder blev det mellan låtarna.
Allsång med "Han har öppnat pärleporten" fanns också med i repertoaren och man kunde märka att denna sång var välkänd och passade bra in i påskens budskap.
Kaffe med en mycket god kan som vi kan kalla "Sigrids special"
serverades och "överbordsnacket" var som vanlig i full gång då man kände den erkänt goda Österängsandan.
Evert Svensson som var dagens värd, framförde ett varmt tack till Roland Lostberg som fick både ros och ris, det sista med handmålade påskägg.
Dragning på ett jättestort påsklotteri som Gunilla och Stig Olofsson från Skövde ordnat med ett 50-tal vinster fick så avsluta påskfesten då många gick extra glada hem.
Nu återstår det två träffar för våren den 16 och 23 april
Sedan blir det avslutning på Flämslätt dit alla trogna måndagsträffare är välkomna.
Anmälan kan göras på de två sista träffarna.
Insänt av Egon Österberg d 2 april 2012Fullsatt i Österäng på populära Måndagsträffen
För NLT av Madeleine Johansson

I måndags den 13 februari var det uppstart för vårens säsong av måndagsträffen i Österängs bygdegård. Med omkring 140 besökare märktes det tydligt att det är ett uppskattat arrangemang.
– Det är knappt aldrig under 100 personer här, säger Inger Johansson som är en av de aktiva arrangörerna.
För dagen hade närmare 140 personer samlats för att umgås, fika och lyssna på underhållning av Do-Re-Mi-kören från Mariestad. Borden var fullsatta och ett gäng fick sitta på en rad stolar längst bak för att få plats.
– Österäng är en bra ort, här trivs alla. Det kvittar nästan vad man gör här, det blir mycket folk ändå, säger Astrid Pettersson som är en av de som brukar hjälpa till i köket och baka kakor.
Som vanligt fanns många trogna besökare på plats. Längst framme vid scenen satt ett gäng från Götene och Hällekis som brukar komma varje måndag.
– Allt är så trevligt: underhållningen, kaffet, trevliga folk som är här, säger Ann-Marie Johansson.
– Vi var nog här kvart över ett för att få platser och parkering, säger Gun Johansson.
45 minuter senare, vid två, började underhållningen. Do-Re-Mi-kören bjöd på låtar som Flickan från Backafall, Den första gång jag såg dig och Pepita dansar. Dessutom blev det allsång till bland annat Tyrolerhatten och Kaffevisan (My bonnie).
Besökarna kom från Götene, Lidköping, Mariestad och även ännu längre ifrån. Tage Nordin från Mariestad tyckte att det hela var imponerande.
– Tänk dig att samla så mycket folk en måndag ute på ”bushen”. Det är fantastiskt. Men det behövs att det är några som håller i det, annars faller det, sade han.
Det är ingen förening som ligger bakom måndagsträffarna utan en rad frivilliga som sedan många år tillbaka hjälper till med att baka, ordna artister, skriva program, duka fram och hjälpa till i köket under träffen. Hur länge denna tradition funnits kunde ingen riktigt svara på, men det är länge.
– Vi har firat både 10 och 15-årsjubileum, det kanske kan vara uppemot
25 år som det har hållit på nu, säger Astrid Persson som är en av de som varit med nästan från starten.
Att det har hållit i så många år har förstås många förklaringar, men framförallt var många överens om den sociala delen i det hela.
– Det är så roligt för man träffar så många bekanta, säger Astrid Pettersson.